Hvaler til Isegran

MS Hvaler har ligget i Engelsviken fra 30. oktober i fjor til i dag. I dag ble båten nemlig slept til Isegran som skal være fast hjemmehavn tiden fremover.

Dagen kom med flott vårvær, en liten dis foran sola og en lett bris fra nord øst. Nordøstlig vind betyr fralandsvind og nesten flatt vann. Noen har trolig gode forbindelser med værgudene? Vi var en halv time forsinket i starten, men det hadde liten betydning.

Ved Engelsviken Slip har hovedmotoren blitt satt på plass. Nå er reverseringskassa, mellomakselen og motoren på linje. Slepet gikk utenfor Smaugstangen og inn Hankøsundet. Videre innaskjærs, forbi Mærrapanna, Lyngholmen og Flatskjæra, rundt Strømtangen og opp elva mot Fredrikstad.

Det var bestilt åpning av bruene i Fredrikstad til kl. 13:00. Vi var der i god tid og måtte vente en liten stund. Slepet gjennom byen ble en liten parademarsj og en god reklame for gamle Hvaler. På Isegran var det møtt fram mange mennesker som ønsket oss velkommen. Heidi, kona til Knut Alnæs, ønsket oss velkommen med hjemmebakt kake.

Det er strømaggregat om bord slik at det kunne kokes kaffe på turen og ved ankomst. Den tradisjonelle ankerdrammen uteble, vi får ta den ved en annen anledning.

Aktiviteter og arrangementer

Ingen oppføringer er funnet

 

 

Stiftelsen D/S Hvaler © 2014
Org.nr.: 993 495 751
Bank: 1000.14.12952

Webdesign & drift: JKWEB

Admin