Nyhetsarkivet

Motor heist om bord

Hovedmotor ble heist om bord i går. En ny stor milepæl i arbeidene med restaurering av MS «Hvaler» er nådd! En av våre veteraner på maskinverkstedet, Jan Andersen, sa det slik: «Nå har båten fått tilbake sitt hjerte».

Det var med stor presisjon at den store motoren først ble trukket ut av maskinverkstedet der den har stått til «forpleining» hos maskingjengen i 12 år under kyndig ledelse av maskinist Ole Jelstad. Deretter fraktet på bil ned til kaia, der den ble heist om bord i «Hvaler». Ole Torp hadde tegnet og beregnet måten motoren skulle låres ned gjennom maskincasingen til den kunne settes trygt ned på fundamentet den skal gjøres fast i.  Det viste seg allerede i forveien at motoren var litt for stor, og diverse deler måtte først skrues av før løftet kunne starte. Det var Uno fra Nordic Crane Kynningsrud som rolig og sikkert gjennomførte løfteoperasjonen.

Maskingjengen med Ole Torp og Ole Jelstad i spissen bisto og så til at alt gikk som det skulle. Demokraten, Fredrikstad Blad og NRK Østfold var også møtt frem og rapporterte begivenheten for det brede publikum. Interessen for arbeidene med MS «Hvaler» er stor over hele Østlandsområdet! Etter 4 timer ble motoren «landet» trygt i maskinrommet, og en stor milepæl var nådd.