Nyhetsarkivet

MS «Hvaler» til Engelsviken

MS «Hvaler» ble i dag slept til Engelsviken. Det er inngått avtale med Engelsviken slipp om gjennomføring av arbeider med fastsetting og oppretting av hovedmotor på fundamentet, og tilkobling til propelleraksling. Slepet gikk problemfritt i vakkert høstvær. Avgang Seut brygge kl. 09:00, og ankomst Engelsviken kl. 12:30.

Slepet ned Seutelva ble utført av Finn Arntsen og Rune Eriksen med Fjeldberg Båthavns egen slepebåt «Tøffe». Akter hadde TB rep. og Service ved Alexander de Brueck kontroll ved at de hadde ei trosse om bord i en RIB som de holdt igjen med.  Derved var vi helt sikre på ikke å komme ut av kurs med akterskipet og støte borti noen av de mange lystbåtene som lå fortøyd opp langs Seutelva. Alle var forhåndsvarslet, men vi ville likevel være sikre.

På Floa ventet skipsfører Knut Birger Nilsen med slepebåten «Ola», som overtok slepet og fikk oss trygt til brygga på Engelsviken. På brodekket om bord på «MS «Hvaler» hadde kaptein Eine Wiklund kommandoen, som han også hadde det da MS «Hvaler» gikk i sin rute på 1970-tallet. Turen ble en stor opplevelse for dugnadsgjengen som også var «mannskap». Styrmann ned Seutelva ved en improvisert rorkult var Terje Haraldsen, og hjelpemann om bord i «Ola» var Gunnar Johansen.

Det var en fantastisk følelse å kjenne lett duvende sjø utafor Strømtangen fyr. Vår «hoff-fotograf» Thor Willy Eriksen drev sin papparazziaktivitet fra Seut brygge, fra Kråkerøy ved Huthholmen, i Hankøsundet, og selvsagt dukket han også opp i Engelsviken. Dugnadsgjengen om bord nøt turen, det gode været, pølser, kaffe og mineralvann. 

MS «Hvaler» har forlatt Seut for godt etter 18 år. Nå starter et spennende arbeid med fastsetting av fremdriftsmaskineriet!