Nyhetsarkivet

Østfold Fylkeskommune bevilger 500.000

En flott julegave til arbeidene med gjenoppbyggingen av MS Hvaler! Det viktigste for fremdriften akkurat nå er at vi kan starte elektroinstallasjonene i båten. At Østfold Fylkeskommune nok en gang velger å bidra med et betydelig beløp til arbeidene, ser vi på som en stor anerkjennelse fra fylkeskommunen og en sterk vilje i Fylkesutvalget til å ta ansvar for å sikre denne arbeidshesten av en båt for fremtiden. 

 

Tidlig på 1930-tallet fikk MS Hvaler strøm ombord. Da hadde båten vært i drift i 40 år! Nå skal anlegget gjenoppbygges slik det var i 1948. Dette krever et nært samarbeid med Direktoratet for sikkerhet og beredskap, Riksantikvaren og installatører. Helge Øverbø hos firma Grenmar Elektro i Langesund leder arbeidet. Storm Elektro i Fredrikstad vil utføre installasjoner til reduserte priser, og dessuten vil deler av arbeidet bli utført av vår egen dugnadsgjeng. 

 

Nå er forventningene til at disse arbeidene skal kunne settes igang store, og vi gleder oss over at også dette "løftet" kan tas, og bidra til at Hvaler blir driftsklar, ja kanskje om 2 - 3 år!