Skorsten blir restaurert

Skorsten heter det på skip! Noen av oss kom i skade for å si «Pipe», men da kom det umiddelbart beskjed om at på «Hvaler» har vi ingen pipe, men en flott skorsten!

Så viste det seg at den flotte gule skorsten som vi har hatt stående i hallen i alle år, slettes ikke har stått på båten mens den var i drift. Den er derimot en kopi av den tidligere skorsten og ble laget som en svenneprøve midt på -80 tallet.

Nå har vi behov for å gjøre enkelte tilpasninger og fjerne asbest som er brukt for isolering rundt lyddemperen. Arbeidene blir utført av firma som er godkjent for asbestsanering, og John-Tor utfører sveisearbeidene. Skorsten beregnes ferdig restaurert våren 2015.

 

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->