Hvaler til Isegran

MS Hvaler har ligget i Engelsviken fra 30. oktober i fjor til i dag. I dag ble båten nemlig slept til Isegran som skal være fast hjemmehavn tiden fremover.

Dagen kom med flott vårvær, en liten dis foran sola og en lett bris fra nord øst. Nordøstlig vind betyr fralandsvind og nesten flatt vann. Noen har trolig gode forbindelser med værgudene? Vi var en halv time forsinket i starten, men det hadde liten betydning.

Ved Engelsviken Slip har hovedmotoren blitt satt på plass. Nå er reverseringskassa, mellomakselen og motoren på linje. Slepet gikk utenfor Smaugstangen og inn Hankøsundet. Videre innaskjærs, forbi Mærrapanna, Lyngholmen og Flatskjæra, rundt Strømtangen og opp elva mot Fredrikstad.

Det var bestilt åpning av bruene i Fredrikstad til kl. 13:00. Vi var der i god tid og måtte vente en liten stund. Slepet gjennom byen ble en liten parademarsj og en god reklame for gamle Hvaler. På Isegran var det møtt fram mange mennesker som ønsket oss velkommen. Heidi, kona til Knut Alnæs, ønsket oss velkommen med hjemmebakt kake.

Det er strømaggregat om bord slik at det kunne kokes kaffe på turen og ved ankomst. Den tradisjonelle ankerdrammen uteble, vi får ta den ved en annen anledning.

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->