Visning og Åpen dag med DS Hvaler

Fredag 11. september kl. 10.00 – 11.30 inviterer Stiftelsen DS Hvaler til visning og informasjon for sponsorer og offentlige myndigheter. Se også vår plakat (ligger under Arkiv/Diverse informasjon).

Både ordfører Jon Ivar Nygård og ordfører Eivind Norman Borge har satt av tid til et besøk den 11. september. Også Norsk Kulturminnefond vil være representert, og generalsekretær Hedda Lombardo i Norsk Fartøyvernforening deltar med et innlegg om «Fartøyvernets betydning, og «Hvaler» som verneverdig båt i Norge». 

Vi håper selvsagt mange av våre øvrige inviterte støttespillere gjennom mange år har tid og lyst til å komme! Vi ønsker også nye sponsorer velkommen, og har sendt vår invitasjon til flere som vi håper kan ha lyst til å vurdere å støtte de gjenstående arbeidene. For det er ingen tvil om at vi er svært fast bestemt på å få «Hvaler» driftsklar – jo før jo heller!  

Søndag 13. september kl. 11.00 – 16.00 inviterer vi til «Åpen dag» og visning for alle som er interessert i vår gamle rutebåt. Alle medlemmer i «Hvalers venner» kan denne dagen se resultatene av og få informasjon om arbeidene de har vært med å støtte gjennom mange år.

Sammen har vi berget den gamle rutebåten «Hvaler» som er et unikt stykke kystkultur først og fremst for vår region, men også for hele landet!  Vi kan alle være stolte av at det tradisjonsrike skipet er tilbake på vannet -  reddet fra å «bli spiker». Nå vil vi gjerne vise frem resultatet av vår innsats og fortelle om videre planer.

Vi synes det passer utrolig godt å legge en slik åpen dag nettopp til den dagen da det også arrangeres «Barnas dag» på Isegran! For vi restaurerer jo «Hvaler» for at våre barn og deres barn, skal kunne se og selv oppleve noe fra den nære historiske tiden deres foreldre og besteforeldre er en del av.

Velkommen til Isegran, og til MS «Hvaler»!

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->