Gammel livbåt restaurert – Plusskolen lager kopi

Allerede for et år siden fikk vi hjelp av Hvaler kommune med frakt av den ene gjenværende livbåten som skulle til Spjær. Den hadde i 17 år da ligget lagret i hallen på Seut. Thor-Ivar Olsen hadde sagt seg interessert i å utføre nødvendige arbeider for å restaurere livbåten. Nå er dette arbeidet gjennomført med et flott resultat!

Samtidig har Stiftelsen v. Per-Arild Andersen gjort avtale med Plusskolens trebåtbyggerlinje om bygging av en kopi som erstatning for den som er gått tapt. Som kjent hadde MS «Hvaler» to livbåter liggende på livbåtdekket over akterdekket i 1948. Og slik skal det naturligvis bli igjen! Plusskolen vil få den ferdig restaurerte livbåten til sine lokaler på Bjørneby om kort tid, slik at de kan bruke den som mal og tak gode mål.

Dette blir en god start på et fremtidig samarbeid med en viktig institusjon i det maritime bevaringsmiljøet i Fredrikstad.

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->