Motor heist om bord

Hovedmotor ble heist om bord i går. En ny stor milepæl i arbeidene med restaurering av MS «Hvaler» er nådd! En av våre veteraner på maskinverkstedet, Jan Andersen, sa det slik: «Nå har båten fått tilbake sitt hjerte».

Det var med stor presisjon at den store motoren først ble trukket ut av maskinverkstedet der den har stått til «forpleining» hos maskingjengen i 12 år under kyndig ledelse av maskinist Ole Jelstad. Deretter fraktet på bil ned til kaia, der den ble heist om bord i «Hvaler». Ole Torp hadde tegnet og beregnet måten motoren skulle låres ned gjennom maskincasingen til den kunne settes trygt ned på fundamentet den skal gjøres fast i.  Det viste seg allerede i forveien at motoren var litt for stor, og diverse deler måtte først skrues av før løftet kunne starte. Det var Uno fra Nordic Crane Kynningsrud som rolig og sikkert gjennomførte løfteoperasjonen.

Maskingjengen med Ole Torp og Ole Jelstad i spissen bisto og så til at alt gikk som det skulle. Demokraten, Fredrikstad Blad og NRK Østfold var også møtt frem og rapporterte begivenheten for det brede publikum. Interessen for arbeidene med MS «Hvaler» er stor over hele Østlandsområdet! Etter 4 timer ble motoren «landet» trygt i maskinrommet, og en stor milepæl var nådd.

 

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->