Gladmelding til Stiftelsen DS Hvaler fra Bjørn Byom

Bjørn Byom har sponset arbeidet med restaurering av MS «Hvaler» med kr. 50.000. Bjørn er aktivt med i dugnadsgjengen, men dro på ferie for kort tid siden. Like før han dro, sa han at det kunne være lurt å «følge med på kontoen til stiftelsen». En flott julepresang fra en idealistisk og alltid godlynt dugnadsarbeider!

Bjørn har bosatt seg i Fredrikstad for noen måneder tilbake, og har deltatt i dugnaden jevnlig. Han har vært medlem i Hvalers venner siden starten av prosjektet, og han kjenner skuta fra den gikk i trafikk. Det er ikke første gang Bjørn sponser prosjektet. Som eier og driver av eget mekanisk verksted i Oslo har han i flere omganger tilgodesett vårt arbeid med maskinelt utstyr så vel som fint håndverktøy.

Den flotte gaven vil bli en del av vår finansiering for gjenoppbygging av aktersalongen.

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->