Høy aktivitet i dugnadsarbeidet

Sjøvannsinntaket er nå ferdig montert m/sil og klaven rund rorstammen, som måtte splittes i vinter, er nå ferdig sveiset.

Terje Haraldsen er en kløpper med brennerapparatet

Etter inspeksjonen fra sjørfartsfirektoratet i januar var det noen plater som var i grenseland hva tykkelse angår. Vi fikk godkjent å utbedre dette med påleggssveis og dette arbeidet avsluttes til uken. Forrige uke fikk vi vasket ned forskipet, der mannskapslugarene skal være.

Og i dag har vi malt hele rommet. Nagler og sveiseskjøter og skarpe kanter ble malt i vinter. Disse er nå malt to ganger, slik at det nå gjenstår et strøk maling før vi friskmelder dette området. Det er også i dag jobbet med understøttelse av dørk i aktersalong, og opplegg av smørerør for propellhylse. Brenseloljetankene ble også ferdig malt i dag så det var en fornøyd dugnadsgjeng som dro hjem i kveld.

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->