Motorfundament ferdig modifisert

Etter at nye målinger er gjennomført, viser det seg at akslingenes skjevhet i forhold til hovedmotor er mindre enn tidligere antatt. En betydelig mindre modifisering av hovedfundamentet enn opprinnelig planlagt er derfor gjennomført.

Arbeidene med fastsetting av hovedmotor til fundament kan nå fortsette der det stoppet i begynnelsen av desember. Det er Morten og Henrik ved Engelsviken slipp som utfører arbeidene i maskinrommet.

Ole Jelstad og Terje Haraldsen har testet og klargjort reverseringskasse og trekkstang i propelleraksling. Nå vet vi at dette funksjonerer som det skal. Om kort tid vil Morten og Henrik også montere pumper som skal sørge for hydraulikken i reverseringskassa. Det blir montert en elektrisk drevet pumpe, og en mekanisk remdrevet pumpe som blir koblet til mellomakselen.

Begge septiktankene i aktersalongen er midlertidig heist opp, og vi har renslipt, vasket og påført flere lag med primer på skrog og skott under disse. 

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->