Se så blank skute!

Selv om dugnadsgjengen tok ferie i juli måned, var det allikevel noen ildsjeler som var sitt ansvar bevist. Lars Kristiansen, vår malekonsulent, Kjell Andersen, sprøytemaler, og Knut Alnæs har brukt både lørdager og søndager til å få malt skroget ferdig. Skroget er nå absolutt verdt en beskuelse. Så pent skrog tror vi ikke Hvaler har hatt siden 1892.

Dugnadsgjengen beskuer nymalt skrog

På første dugnadskveld etter ferien 6. august møtte tolv solbrune motiverte dugnadsarbeidere opp i brakka. Stiftelsens leder Knut Alnæs delte ut et detaljert program over oppgaver, som må gjøres før sjøsetting. Vårt mål er, som tidligere nevnt, sjøsetting denne høsten.

I løpet av sommeren er det kommet til et par oppgaver som ikke var tenkt på når vi gikk til ferien. Blant annet at dekket må settes inn med linolje og tjære. Iflg eksperter må det påføres en 10 – 15 strøk.

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->