Forberedelser til sjøsetting

Det har vært stor aktivitet hele våren for å klare vårt store mål dette året: Å sjøsette skroget. Vi er i god gjenge, og har et sterkt håp om å klare dette i løpet av høsten. Skroget ble godkjent av Sjøfartsdirektoratet tidligere i år, og dugnadsgjengen har montert tekniske innretninger i maskinrom og i aktersalongen.

En av båtens to dieseltanker er kommet om bord. Utvendig er skroget nå ferdig primet. Mange flikkearbeider er gjort etter gjennomvarming fra sveisearbeider inne i båten. Dette har vært tidkrevende. Kommende helg er det planlagt maling av skroget over vann. "Hvaler" vi da få tilbake sine farger slik vi kjenner båten fra tidligere.

Vidar Johansen i arbeid

Forberedelser er i full gang med klargjøring av vogna som båten står på, for at denne skal kunne tåle transporten med båten ut av hallen der den har stått i 20 år. Vogna er tilført ekstra forsterking ved at det er montert støtter mot skroget. Disse vil funksjonere som en "vugge" for båten. De permanente sidestøttene som har holdt båten i balanse alle disse årene skal tas bort.

Thor Willy Eriksen har gjort beregninger og laget tegninger. Torgil Johnsen har forberedt den praktiske gjennomføringen, og selv laget støttene, mens firma Jon-Tor og Ronny Karlsen har utført sveisearbeidene på vogna.

[widgetkit id=2]

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->