Featured

Samarbeid med Hvaler Kulturvernforening

Om noen år- naturligvis helt avhengig av finansiering og dugnadsinnsats - vil MS Hvaler legge til på Nordgårdsbrygga ved Brottet på Spjærøy! Hvaler Kulturvernforening ønsker oss velkommen dit - og vi gleder oss til å bringe besøkende til Brottet,- ja kanskje til og med kunne være med som en del av en teateroppsetning! Mye arbeid gjenstår før dette blir virkelighet, men vi har stø kurs, og vi er i godt sig fremover! 

Stiftelsen DS Hvaler har nå inngått intensjonsavtale med Hvaler Kulturvernforening om samarbeid. Både som en gjensidig støtte frem til båten kan settes i drift, men ikke minst ser vi for oss mange muligheter for å få til flotte felles arrangement, interessante og lærerike turer, og benytte MS Hvaler som vi har drømt om i så mange år:  En kystkulturens perle, og klenodium for vårt distrikt!

Vi er overbevist om at et nært samarbeid med Hvaler Kulturvernforening vil bli til glede for mange. Med denne avtalen tar vi et første viktig skritt for å legge tilrette for driften i fremtiden.

Intensjonsavtalen finner du under Diverse Informasjon, men kan også leses på https://hvalerkulturvernforening.wordpress.com/

På bildet ser vi Arnt Otto Arntsen, Hvaler Kulturvernforening, og Knut Alnæs og Per-Arild Andersen fra Stiftelsen DS Hvaler, som "ønsker" MS Hvaler velkommen til Nordgårdsbrygga, i en fotomontasje utført av fotograf Kjell Svein Stenmarch.

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->