Sparebankstiftelsen DNB gir 1 million

Sparebankstiftelsen DNB overrakte i dag en gavesjekk pålydende kr. 1.000.000 til Stiftelsen DS Hvaler.  Dette er en fantastisk stimulans for videre innsats i våre arbeider. Vi er overveldet og takknemlig over å ha fått en slik gave, og glade for at arbeidene med gjenoppbyggingen av mannskapslugarene og byssa kan ferdigstilles i året som kommer. For nå er dette på det nærmeste fullfinansiert. Dette er et svært viktig skritt fremover i restaureringen av båten vår, da vi her snakker om et av de mer krevende områdene i båten når det gjelder investeringer.

Foruten bysse, er det fire lugarer i forskipet som nå vil bli bygget opp. Her skal det så inn køyer, skap, og diverse annet. At Sparebankstiftelsen DNB har funnet vårt prosjekt verdig en slik gave ser vi også på som en anerkjennelse som gjør oss stolte over det vi er i ferd med å bygge opp. Det gis ikke noen annen begrunnelse formelt for gavetildelingen enn at vår egen begrunnelse i søknaden er akseptert. Og det legges det ikke skjul på at Sparebankstiftelsen ser på den kulturelle verdien av å fullføre vårt prosjekt som viktig. 

Tusen takk for gaven, og for den tilliten som er vist oss! 

 

 

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->