Østfold Fylkeskommune bevilger 500.000

En flott julegave til arbeidene med gjenoppbyggingen av MS Hvaler! Det viktigste for fremdriften akkurat nå er at vi kan starte elektroinstallasjonene i båten. At Østfold Fylkeskommune nok en gang velger å bidra med et betydelig beløp til arbeidene, ser vi på som en stor anerkjennelse fra fylkeskommunen og en sterk vilje i Fylkesutvalget til å ta ansvar for å sikre denne arbeidshesten av en båt for fremtiden. 

 

Tidlig på 1930-tallet fikk MS Hvaler strøm ombord. Da hadde båten vært i drift i 40 år! Nå skal anlegget gjenoppbygges slik det var i 1948. Dette krever et nært samarbeid med Direktoratet for sikkerhet og beredskap, Riksantikvaren og installatører. Helge Øverbø hos firma Grenmar Elektro i Langesund leder arbeidet. Storm Elektro i Fredrikstad vil utføre installasjoner til reduserte priser, og dessuten vil deler av arbeidet bli utført av vår egen dugnadsgjeng. 

 

Nå er forventningene til at disse arbeidene skal kunne settes igang store, og vi gleder oss over at også dette "løftet" kan tas, og bidra til at Hvaler blir driftsklar, ja kanskje om 2 - 3 år!   

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->