Featured

Fredrikstad kommune gir 500.000

En ny stor gave til gjenoppbygging av MS Hvaler ble vedtatt av bystyret i Fredrikstad 21.juni. Gaven er et tydelig signal om at Fredrikstad kommune vurderer MS Hvaler som et stykke unik kystkultur som mangler sitt sidestykke i Norge.

Dette er et flott og kjærkomment bidrag til fullfinansiering av bl.a. el-installasjoner i båten. Våre planer for denne delen av gjenoppbyggingen er oversendt Direktoratet for Sikkehet og Beredskap (DSB), og vi håper å få god fremdrift med installasjonene over sommeren. 

"Hvaler"  fikk strøm ombord tidlig på 1930-tallet. Frem til da var det parafinlamper som var løsningen. Mye av anlegget ble nok stående som det ble bygget på -30-tallet, men i forbindelse med ombyggingsarbeider gjennom tidene har også dette anlegget blitt delvis fornyet. I samarbeid med Riksantikvaren er det bl.a. tatt beslutning om at vi skal få 110v likestrøm for belysningen om bord. 

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->