Venneforeningens årsmøte 2021 utsatt

Med utgangspunkt i smittevernsreglene vedrørende Covid-19 har styret i Stiftelsen D/S Hvalers Venneforening besluttet å utsette årsmøte inntil videre.

I vårt informasjonsblad som ble utgitt i desember 2020, ligger det ved en innkalling til årsmøte den 17. mars 2021. Da vi sendte ut innkallingen håpet vi på at Covid-19 skulle mildne litt utover vinteren. Men dessverre ser det ut til at denne pandemien vil pågå lenger enn vi hadde håpet på.

Men fortvil ikke. I våre statutter står det at årsmøtet skal være avhold innen utgangen av mai måned. Til da har vi forhåpentligvis funnet en løsning digitalt eller i åpent lende på Isegran. Og selvfølgelig etter gjeldende smittevern regler. Vi vil informere mer om dette i månedskiftet april/mai.Regnskapet ligger til godkjenning hos styret og årsberetningen er under arbeid. Det arbeides jevnt og trutt med større og mindre prosjekter ombord.

Eller i privat verksted slik som bildet over viser. Her holder Gunnar S. Johansen på med gravering av sklisikring på trappenesene til våre tre trapper ombord. Og de som følger med oss på Facebook ukentlig får god informasjon om hva som skjer.

Til slutt har vi en liten påminnelse til de av våre medlemmer som har forlagt bankgiroen som fulgte med informasjonsbladet til jul.

 - Du har kanskje glemt at vi sårt trenger din støtte?

Det er ennå ikke for sent. Finn den fram og send kr 350,- til bankgiro 5081 07 94868. Ingen KID nr. denne gang.

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->